Com un allotjament construït a mà va ajudar dos Superhosts a mig jubilar-se

Una parella ens relata la seva trajectòria com a amfitrions, des del primer maó fins al primer hoste.
Escrit per Airbnb el dia 17 de gen. de 2019
Lectura de 4 minuts
S'ha actualitzat el dia 7 de gen. de 2022

Per als Superhosts Mary i Buster Reynolds, l'hospitalitat i la construcció d'allotjaments són part de la seva vida des de fa 40 anys. «És una forma de vida», diu el Buster. Ell i la Mary, la seva dona, han anat construint la seva llar a mà des del 1980, i la comparteixen amb els hostes. «Amb tota aquesta gent nova que ens visita, arribes a veure la casa amb uns ulls nous. Estem molt orgullosos del que ha passat.» La propietat, situada en un antic refugi d'ocells, a 30 minuts en autobús de Johannesburg (Sud-àfrica), disposa d'una casa principal de tres habitacions i dues cases rurals per als hostes. La parella per fi l'ha acabada: «Ahir a la nit!» La Mary riu: «Literalment, ara mateix he acabat d'enrajolar el bany nou».

La Mary i el Buster van deixar d'enrajolar una estona per explicar-nos com van començar a allotjar hostes, com els ha ajudat a obtenir ingressos a la jubilació i per què podria haver-hi una altra casa igual que la seva a 5.000 km de distància, a Nigèria.

Construir una casa a mà sembla una empresa esgotadora. Havíeu treballat mai abans en la construcció?
Mary: «En realitat, no. El Buster és un director de fotografia jubilat i jo vaig treballar la major part de la meva vida al sector de l'educació. El propietari del lloc on vivíem construïa cases rurals i estaven tan mal fetes que vam pensar que, si ell ho feia així... nosaltres ho faríem millor. Així que el Buster va fer un curs de paleta i jo vaig comprar un llibre de lampisteria».

Aquesta és la teva formació?
Buster: (riu) «En aquella època no teníem diners per comprar cap casa. Era l'única manera d'aconseguir la casa que volíem a la parcel·la que ens agradava. Així que vam començar amb 3000 rands (218 USD) i vam anar fent. Cada cap de setmana, cada minut lliure, cada cèntim que teníem el dedicàvem a la casa».

Mary: «El Buster va fer l'estructura i jo em vaig encarregar dels interiors. Les bigues estan fetes d'arbres de cautxú de la zona i, de la resta de fusta, la majoria prové de les deixalles de Crown Mines, una de les primeres mines d'or a Johannesburg. Les úniques coses per les quals vam contractar algú van ser la instal·lació elèctrica i la teulada de palla, perquè és una feina molt especialitzada. Fer teulades és una feina artesanal, així que vam contractar experts locals per tal que la fessin amb l'herba que segaven les dones. És com el Michelangelo i la Capella Sixtina, passar-se gairebé tota la vida pujant i baixant escales. És com viure en una obra d'art.»

Parlar sobre la casa s'ha convertit en una bona manera de connectar amb els hostes?
Buster: «Sí, sens dubte. La casa és de planta oberta, una opció que l'any 1980 ni tan sols sortia al diccionari. Ara per fi s'ha posat de moda! Els hostes entren per la porta de la cuina i connecten immediatament amb [l'allotjament i] el que els servim per esmorzar: melmelades casolanes, cogombrets i chutney, així com granola i magdalenes fetes a casa. Sempre hi ha una gran oferta de pans, cafè i roibos, una infusió sud-africana. Passem almenys una hora a la taula durant l'esmorzar, parlant».

Mary: «Vam rebre un grup de Nigèria que esperava trobar un hotel de 5 estrelles. Quan van entrar, els va canviar la cara, però en poc temps es van integrar a l'experiència. Quan ja marxaven, un dels integrants ens va demanar una còpia dels plànols de la casa perquè volia construir-se'n una igual. Així que, en algun lloc de Nigèria, potser que hi hagi una còpia de la nostra casa».

Aquest sembla ser el millor compliment! Com vau començar a fer d'amfitrions?
Mary: «A través de l'AFS (American Field Service), un programa d'intercanvi internacional. El 1984 vam fer un viatge increïble als Estats Units i, en tornar, l'AFS buscava famílies d'amfitrions. Des de llavors, hem allotjat set estudiants d'arreu del món, cadascun durant un any. Allotjar hostes es va convertir en una forma de vida per a nosaltres. També hem afegit dues cases rurals, que inicialment eren per als nostres pares, i després per llogar. El 2017, la nostra filla Katy ens va animar a registrar-nos a Airbnb i vam començar a rebre reserves gairebé a l'instant».

Què és el que més us agrada de ser amfitrions?
Mary: «La gent. Sempre hem gaudit de tenir gent amb nosaltres, aprendre sobre les diferents cultures i saber per què ve la gent a Sud-àfrica. Vam rebre un grup increïble d'afroamericans de Chicago que volien descobrir les seves arrels. Els vam portar a llocs on ens va semblar que gaudirien d'experiències africanes autèntiques. Van quedar totalment impressionats, van sentir una gran afinitat amb la cultura».

Buster: «També hi va haver un argentí que va quedar tan fascinat pel nostre sistema de compostatge que volia tornar i posar en marxa una empresa de compostatge. Són les històries com aquesta les que ens animen a continuar.»

Mary: «A més, el Buster es va haver de jubilar anticipadament i, com que jo estic mig retirada, aquests ingressos complementaris ens han anat molt bé. Ens han permès continuar vivint a casa nostra. També tenim dues treballadores domèstiques i un jardiner. Si no tinguéssim els ingressos d'Airbnb, ells també es quedarien sense feina. La nostra intenció no és fer-nos rics, però sí conservar la casa i poder pagar els sous de la Nelly, l'Elizabeth i el Mishek».

Tens cap consell per als amfitrions?
Mary: «T'ha d'agradar el que fas; si no, no val la pena. A nosaltres ens encanta. I quan la gent aprecia les coses, saps que ho estàs fent bé».

La informació que conté aquest article pot haver canviat des que es va publicar.

Airbnb
17 de gen. de 2019
T'ha resultat útil?